fbpx
  • Program Luni Vineri: 09:00 - 17:00

Asistent Medical la start

Ești la linia de start, pregătit să pornești în cursă în timp ce emoțiile pun stăpânire pe tine. Cu siguranță încerci să-ți imaginezi cum va fi, cum vei realiza tot ce ți-ai propus.

Sunt stări prin care am trecut fiecare dintre noi la un început de drum. Pornești într-o nouă călătorie, știi unde vrei să ajungi, însă trebuie să parcurgi pentru prima oară traseul spre cariera de asistent medical.

Perioada de pregătire s-a terminat prin încheierea cursurilor de specialitate și obținerea diplomei de absolvire. Pentru a putea profesa ca asistent medical mai ai nevoie de certificatul de membru OAMMR care se obține prin depunerea unui dosar. Odată îndeplinite detaliile legislative, poți porni la drum.

E un nou început, o nouă cursă. Te-ai pregătit pentru cariera de asistent medical, însă adevărata provocare abia acum începe.

Zi de zi te vei confrunta cu situații noi și vei fi nevoit să iei decizii. În timp, datorită varietăților cazurilor întâlnite, îți vei perfecționa tehnicile de lucru și vei dobândi experiență.

Nu te speria, la început nimeni nu le știe pe toate. Cursurile din școală au ajutat la construirea fundației pentru carieră. Construcția în sine trebuie să o realizezi tu singur.

Vor fi situații de urgență, când va conta rapiditatea reacției tale. Astfel de momente te vor marca emoțional și vei avea de gestionat impactul resimțit pentru a putea face față cu brio celorlalte sarcini.

Poate părea dificil la început, însă cu organizare și implicare îți poți construi cariera mult visată. La început vei întâmpina obstacole și te vei lovi de eșecuri. E foarte important să nu te descurajezi și să îți păstrezi optimismul.

Nu ezita să adresezi întrebări ori de câte ori nu ești sigur de ceva, și mai ales cere ajutor dacă simți că nu stăpânești situația. A cere ajutorul nu este deloc un lucru rușinos, mai ales când sunt implicate în joc alte vieți. Colaborează cu cât mai mulți dintre colegi, învață de la cei mai buni. Fiecare dintre ei te poate învăța ceva nou.

Profită de faptul că ești la început de drum și ai oportunități de învățare pentru a acumula informații cât mai multe. Poți opta pentru e-learning, conferințe medicale, cursuri sau schimburi de experiență.

Medicina nu este un simplu job, este un stil de viață. Pentru construirea carierei de asistent medical e nevoie de determinare, răbdare și efort constant.

Oricât de mare ar fi dorința de a continua să te specializezi trebuie să-ți păstrezi timp și pentru tine pentru a te detașa de sarcinile de la serviciu și pentru a petrece timp de calitate cu familia sau prietenii. Altfel poate apărea suprasolicitarea care îți va cauza stres și oboseală. Echilibrul între viața profesională și cea personală îți va aduce satisfacție la locul de muncă, vei fi mai concentrat și îți vei putea realiza meseria cu succes.

Ca proaspăt cadru medical îți vei dori să găsești cât mai repede un loc de muncă pentru a-ți pune în practică abilitățile dobândite de-a lungul timpului. Într-un ambient plăcut, alături de echipa potrivită te vei simți mult mai încrezător în forțele proprii.

O asemenea posibilitate îți oferă programul Focus Care, conceput special pentru A.M.G.. Acesta, în 7 pași, te pregătește pentru o carieră de asistent medical de succes.